Roseboom Bouwkundig Adviesbureau

Energielabel

Het energielabel geeft u alle informatie over de energiezuinigheid van een woning. Wellicht heeft u al een woning met een geldig energielabel, maar het kan  natuurlijk ook zijn dat u een energielabel aan moet vragen. Roseboom Bouwkundig adviesbureau geeft u meer informatie over onze dienstverlening op dit vlak, het maatwerkadvies energielabel.

Energielabel Roseboom bouwkundigadvies

Het energielabel is sinds 2008 verplicht

Sinds 1 januari 2008 is het door de Europese Unie verplicht gesteld om bij verkoop of verhuur van een woning een energieprestatiecertificaat te overleggen.  Dankzij dit energielabel krijgt de nieuwe koper of huurder een betrouwbaar beeld van het energieverbruik van de woning. Er zijn wel wat uitzonderingen op de regel. Zo is het niet verplicht om een energielabel aan te vragen wanneer de woning jonger dan 10 jaar is. Daarnaast gelden er ook uitzonderlingen voor onder meer monumenten, religieuze gebouwen, kleine wooneenheden in een appartementencomplex en woonwagens.

Het energielabel toekennen

Niet iedereen mag zomaar een energielabel toekennen. Deze taak is weggelegd voor gecertificeerde professionals. Roseboom Bouwkundig adviesbureau kan een energielabel toekennen aan uw woning door maatwerkadvies energielabel. Maatwerkadvies energielabel houdt in dat een adviseur langskomt om de staat van uw woning te bekijken en advies te geven over welke maatregelen genomen moeten worden om uw woning een hoger energielabel te geven.

Hoe werkt dit precies in de praktijk?

De adviseur van Roseboom Bouwkundig adviesbureau komt bij u langs en zal alle aspecten van uw huis controleren om de energiezuinigheid vast te stellen.  Hierbij kunt u denken aan de isolatie van uw woning, maar ook aan warm water, ventilatie en verwarming. Op basis van dit onderzoek wordt het energielabel van uw huis vastgesteld: van A (zeer zuinig) tot G (zeer onzuinig). Energielabel A is onderverdeeld in A, A+ en A++. In dit opzicht is het energielabel goed vergelijkbaar met de energielabels die u terugvindt op witgoed.

Energielabel tien Roseboom bouwkundigadvies

Het energielabel blijft 10 jaar geldig

Wanneer een deskundige van Roseboom Bouwkundig adviesbureau u maatwerkadvies energielabel geeft en uw woning een energielabel toekent, dan is dit energielabel maar liefst tien jaar geldig. U heeft er dan ook voorlopig geen omkijken meer naar. Het is belangrijk dat u het maatwerkadvies energielabel laat uitvoeren door een deskundige.

Wij geven helder advies over hoe u uw woning energiezuiniger kunt maken, zodat u het energielabel van uw woning effectief kunt verbeteren. Voor koopwoningen geldt dat dit de woningwaarde aanzienlijk verhoogt.

Meer informatie of contact met Roseboom Bouwkundig adviesbureau

Wilt u meer informatie over energiekeuringen of wilt u vrijblijvend een afspraak maken? Neem dan contact op via 06 – 48 04 48 30 of stuur ons een bericht, zodat wij contact met u kunnen opnemen. Wij informeren u graag over het energielabel.

Wat wij nog meer kunnen

Bouwadvies Roseboom bouwkundigadvies

Bouwbegeleiding

Nieuwbouw Roseboom bouwkundigadvies

Nieuwbouw

Energielabel Roseboom bouwkundigadvies

Energielabel

Verbouwen Roseboom bouwkundigadvies

Verbouwen

Bouwbegeleiding Roseboom bouwkundigadvies

Bouwkundige keuringen

Renovatie Roseboom bouwkundigadvies

Renovatie / Onderhoud

Calculatie Roseboom bouwkundigadvies

Meerjarenonderhoudsplan